Waarneming.nl

Zien, delen en ontdekken op waarneming.nl

Putter, klein koolwitje, klein geaderd witje, gehakkelde aurelia, bruin zandoogje, steenrode heidelibel, grote keizerlibel, kleine vuurvlinder. Het zijn allemaal waarnemingen die de afgelopen week (26 juni t/m 3 juli 2019) in onze mooie tuin zijn gezien. De waarnemers deelden hun vondsten via https://waarneming.nl/ het grootste natuurplatform van Nederland en Belgiƫ.

Waarneming.nl stelt iedereen in staat om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen. Zo leggen we de natuurrijkdom voor nu en voor de toekomst vast.

Het is zeer de moeite waard om via onderstaande link te bekijken wat voor moois er recent, maar ook langer geleden gezien is in onze Natuurtuin: https://waarneming.nl/locations/18726/observations/? Je kan bijvoorbeeld zien welke nachtvlinders er gezien zijn tijdens het nachtvlinderen van 15 juni jongstleden. 

En mocht je het leuk vinden om zelf je waarnemingen vast te leggen en te delen. Ook dat kan. Want zoals ze op waarneming.nl zeggen, jouw waarnemingen helpen de natuur. Het zorgt voor meer inzicht in verspreiding, sterfte, migratiepatroon, etc. En als je zelf opslaat en deelt wordt waarneming.nl jouw persoonlijke natuurdagboek. Je kan heel makkelijk terugzien wanneer je wat, waar gezien hebt.