Nieuws

Pleun, Floor en Julia zamelden 200 euro in voor de Natuurtuin met ‘vogeltaartjes’

 

David (3 jr), Julia (9 jr), Pleun (8 jr) en Floor (6 jr) overhandigen de cheque met de opbrengst van hun Kerst-actie aan Natuurtuinvoorzitter Stijn Verbruggen. Foto: Lieke Honée

Elk jaar met kerst knutselen Pleun, Floor en Julia (8 jaar, 6 jaar en 9 jaar) iets om te verkopen aan vrienden, familie, buren en bekenden en zo geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar maakten ze allerlei vogelvoer, van pindakettingen tot ‘vogeltaartjes’ met vetbollen. Daarmee gingen ze langs de deuren in de wijk en zo haalden ze maar liefst 200 euro op. Dat geld besloten Pleun, Floor en Julia te doneren aan de Educatieve Natuurtuin Goffert. Op woensdagmiddag 20 januari 2021 kwamen zij op bezoek in de Natuurtuin Goffert om hun zelfgemaakte cheque te overhandigen. Voorzitter Stijn Verbruggen van de Natuurtuin nam de cheque in ontvangst.

Pleun, Floor en Julia vertelden honderduit over hoe ze de vogelsnacks maakten en hoe de verkoop was gegaan. Zoals die keer dat ze aanbelden bij een huis en pas daarna zagen dat er een bordje hing dat er niet aangebeld mocht worden door verkopers. Daar waren ze erg van geschrokken, maar gelukkig wilde de bewoner van het huis toch gewoon iets kopen bij de meisjes. Voor de overhandiging van de 200 euro waren ze opnieuw aan het knutselen geslagen en maakten ze een grote versierde kartonnen cheque.

Namens het bestuur van de Stichting Educatieve Natuurtuin Goffert nam voorzitter Stijn Verbruggen de cheque in ontvangst: “De Natuurtuin zit krap bij kas. We hebben allerlei wensen en ideeën, maar kunnen op dit moment maar net rondkomen. Daarom zijn we van plan om dit jaar een grote donateursactie te starten, die gaan we de komende tijd uitwerken. De donatie van Pleun, Floor en Julia kwam als een grote verrassing en is dus zeer welkom!”. Niels Kerstes, educatiemedewerker van de Natuurtuin, vertelde de kinderen over alle activiteiten in de Natuurtuin en waar het geld voor gebruikt gaat worden: “We willen een nieuwe zoekkaart over de waterbeestjes in onze vijver maken, zodat kinderen makkelijker kunnen zien welke beestje ze met hun netje gevangen hebben. Daarnaast willen we naast de schepnetjes voor de waterlessen nog goeie microscopen en ander lesmateriaal aanschaffen. 

Door de coronamaatregelen en door de kou kunnen de meeste educatielessen in de Natuurtuin op dit moment niet uitgevoerd worden. Daarom sprak de Natuurtuin met Pleun, Floor en Julia af dat ze later een keer terugkomen om de nieuwe schepnetjes en de zoekkaarten voor de waterbeestjes zelf uit te proberen. 

Op onze website volgt later dit voorjaar meer informatie over de mogelijkheden om donateur van de Natuurtuin te worden. Wie nu al net als Pleun, Floor en Julia een donatie wil doen, kan deze overmaken op IBAN-rekening: NL67INGB0005518308 , t.n.v. Stichting Educatieve Natuurtuin, onder vermelding van ‘donatie’.