NL Doet 2018

NLdoet: Jeroen Dijsselbloem klust mee in Natuurtuin Goffert

Op zaterdagochtend 10 maart 2018 komt oud-minister en oud-Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem klussen bij de Educatieve Natuurtuin Goffert in Nijmegen. Tijdens NLdoet steken 15 vrijwilligers de handen uit de mouwen in de Natuurtuin: ze halen oude betonpalen weg, kruien zand, helpen met snoeien en verspreiden compost. Dijsselbloem gaat samen met enkele Nijmeegse PvdA-kandidaat-raadsleden aan de slag. Daarnaast zijn er ook andere vrijwilligers, bijvoorbeeld uit de wijk, die zich via NLdoet aangemeld hebben voor deze klusochtend.

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

De Stichting Educatieve Natuurtuin Goffert doet ieder jaar mee aan NLdoet. Op 10 maart wordt er van 9.30 tot 12.30 uur gewerkt in de tuin: van het verwijderen van betonnen palen en het kruien van zand en compost tot het snoeien van struiken en het verwijderen van onkruid. De Natuurtuin verzorgt door het jaar heen lessen over de natuur voor scholieren. Jaarlijks komen er circa 3500 scholieren op bezoek. De tuin is ook vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. In de Natuurtuin zijn verschillende biotopen (minilandschapjes) nagemaakt. Kijk voor meer informatie op www.natuurtuingoffert.nl

Meer informatie over de NLdoet-activiteit in de Natuurtuin: https://www.nldoet.nl/klus/31388