Jeugdeducatie

Lesaanbod basisscholen

In onze lessen ontdekken leerlingen op een speelse en zintuiglijke manier hoe verwonderlijk de natuur in elkaar zit.

Onze lessen richten zich voornamelijk op drie doelgroepen: de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool. Iedere les heeft een duidelijk thema. Zo zijn er lessen die ingaan op de verschillende seizoenen, lessen over honingbijen en lessen waarin kinderen insecten en andere kriebelbeestjes leren kennen. Ook bieden we meerdere waterlessen aan, ieder met een eigen insteek. Leerlingen uit de middenbouw ontdekken welke dieren er in ons moeras leven en hoe die dieren zijn aangepast aan het leven in het water. Leerlingen uit de bovenbouw onderzoeken daarnaast zelf hoe goed de kwaliteit van het water in het moeras is.

Iedere les draait om een tuinbezoek van 1 à 1,5 uur. Aan dit bezoek gaat een korte voorbereidingsles vooraf, die door de leerkracht wordt gegeven in de klas. Ook geven we bij iedere les aanwijzingen voor een verwerkingsles, die na afloop op school gegeven kan worden.

Hier download je een overzicht van ons volledige lesaanbod.

Reserveren en kosten basisscholen

Lees hier hoe je lessen voor de basisschool reserveert en wat de kosten van een les zijn.

Voortgezet onderwijs

Op dit moment onderzoeken we hoe we goed passend natuuronderwijs kunnen aanbieden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Nijmegen. We hebben hierin al stappen gezet: de eerste lessen zijn intussen ontwikkeld en uitgevoerd. Ben je leerkracht in het voortgezet onderwijs en benieuwd naar wat de Natuurtuin je leerlingen kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Kinderen zijn voorbestemd om te ontdekken. Met hoofd, handen en voeten vol gevoelige zintuigen. Alles gericht op contact maken met de wereld om hen heen. Waarom zou je ze daarin beknotten? Natuur en lichaam grenzen overal aan elkaar.

-Louis van der Heijden, voormalig educatief medewerker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.