Vacature

Medewerker Natuureducatie

 

24 uur per week met ingang van 1 januari 2023.

Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan als medewerker natuureducatie? Heb je passie en respect voor de natuur en kun je dit omzetten in lesprogramma’s voor kinderen. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons

Binnen de Nijmeegse stadsgrenzen en aan de rand van het Goffertpark vind je de Natuurtuin.
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in totaal liggen er 12 verschillende landschappen in dit kleine stukje park.De tuin wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers.

De tuin heeft tot taak het verzorgen van natuuronderwijs voor basisscholen. De lessen worden begeleid door educatievrijwilligers. Daarnaast organiseren we jaarlijks een aantal publieksactiviteiten.

Wat houdt de functie in?

Tot de kerntaak van de Medewerker Natuureducatie behoort het ontwikkelen en implementeren van het lesmateriaal voor leerlingen van het basisonderwijs. Dit gebeurt op dusdanige wijze dat de vrijwilligers de lessen vervolgens kunnen begeleiden en de kinderen op speelse wijze kennis van de natuur opdoen. De medewerker natuureducatie heeft een visie op jeugdeducatie in deze tijd, en passend bij de programma’s van het onderwijs. Daarvoor zal er contact met scholen zijn.
Tegelijk moet zij/hij dicht bij de uitvoering van het educatieve aanbod staan en voor de vrijwilligers een werkbare situatie creëren, o.a. door in het seizoen waarin de lessen worden gegeven vaak ter plekke aanwezig te zijn.

Wat hebben wij te bieden?

Wij zijn een vriendelijke en open organisatie met enthousiaste vrijwilligers. De functie is uitdagend en afwisselend met ruimte voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt bruto €1.925,– per maand.

Deze functie vraagt van jou:

  • Natuurkennis en affiniteit met natuur en natuurbeleving
  • Grote mate van zelfstandigheid
  • Didactische kwaliteiten
  • Creativiteit en flexibiliteit
  • Communicatieve vaardigheid
  • Vaardig zijn met digitale hulpmiddelen
  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door een opleiding met een didactische richting of natuur/biologie
  • Woonachtig binnen een straal van 12 km van Nijmegen

Zijn dit jouw kwaliteiten?
Reageer dan!

Mail je sollicitatiebrief uiterlijk 10 oktober naar: info@natuurtuingoffert.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 of 21 oktober.

Schriftelijke informatie op aanvraag per mail.

Telefonische informatie: Lieke Honée, 0646134874